×
dinsdag 18 september

3 maanden werkloos? Dan moet je straks verplicht om- of bijscholen

11 juni 2018 10:38

Langer dan drie maanden werkloos? Dan moet je verplicht een werk-leertraject volgen, vindt de VVD.

Voor jongeren tot 27 jaar die in de bijstand zitten geldt deze leerwerkplicht al. Maar de VVD wil dat die plicht er voor alle werklozen komt. Het voorstel is onderdeel van de plannen van de partij om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Om- en bijscholen

Werkgevers komen steeds moeilijker aan goed personeel nu de economie weer aantrekt. Daarnaast zitten veel mensen werkloos thuis en is die groep onvoldoende in beeld bij bedrijven. “Dat is zonde, die mensen zijn hard nodig,” aldus VVD-kamerlid Dennis Wiersma. Om- en bijscholen is de oplossing.

Eigen school

Wel moeten werkgevers meewerken door bij gelijke geschiktheid vaker voor iemand te kiezen die werkloos is. De partij wil bedrijven daarnaast de mogelijkheid geven om een eigen school te beginnen, zodat onderwijs en praktijk goed op elkaar aansluiten.

Bron: RTL Nieuws


Redactie
Redactie
Redactie

Reacties op artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Provincie Groningen

FIETS- EN WANDELROUTES

Een fijne fiets of een paar passende wandelschoenen zijn voldoende om op pad te gaan. Goeie zin en een beetje zonnig weer doen dan nog een positieve duit in het zakje! Hoe dan ook: kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!

Ontdek de provincie