4 tips voor het voordelig parkeren van je auto in Groningen

Je spreekt af met vrienden in de binnenstad. Misschien ga je winkelen of heb je kaartjes voor een optreden op een centrale locatie. Misschien heb je onlangs je rijbewijs gehaald en wil je gewoon voor het eerst alleen rondrijden. Wat maakt je angstig? Alles waarschijnlijk! Misschien het verkeer, misschien rotondes of gewoon de koppeling gebruiken. Maar een ding dat zelfs voor ervaren chauffeurs zenuwslopend is, is parkeren in steden. Voordelig parkeren in Groningen kan namelijk lastig zijn, al zullen de onderstaande tips gelukkig je zorgen en zenuwen wegnemen!

Plan en reserveer

Net zoals je een avondje uit plant, naar welk restaurant je gaat of naar welke film je gaat, je reis plant en waar je parkeert. Als je op weg bent naar een evenement, bekijk dan de routebeschrijving op hun website om de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen te zien. Als je van plan bent om zonder planning je auto te parkeren in Groningen, ga dan wat eerder naar je bestemming en wees stand-by om elke kans op vrije ruimte te grijpen. Of misschien wil je een app of site gebruiken om te zoeken naar de beste plek om je auto te parkeren zonder je avond te verspillen aan het zoeken naar een plekje. Gebruik bijvoorbeeld Goedkoopparkeren!

Oefen zo vaak mogelijk

Niemand houdt van parkeren als ze voor het eerst rijlessen nemen. Proberen om in een ruimte tussen twee auto’s te passen, terwijl je in de eerste plaats niet gewend bent om met een auto om te gaan, kan angstaanjagend zijn. Dus wat laten ze je doen op de rijschool? Oefenen, oefenen en oefenen! De enige manier om beter te worden in parkeren is door te oefenen. Laat je dus in ieder geval niet te ongemakkelijk voelen en begin beslist niet met het vermijden van parkeren. Ga op pad met een meer ervaren chauffeur en leer, gebruik lege parkeerplaatsen om te oefenen of betaal voor extra lessen – doe wat nodig is om je voor te bereiden op het echte werk.

Voorbereiden op de kosten

Het meest pijnlijke aan parkeren in steden zijn meestal de kosten. Sommige parkeerplaatsen zijn mogelijk gratis of je moet betalen via een parkeerautomaat. Amsterdam is bijvoorbeeld zeer duur en waarschijnlijk de duurste stad in ons land als het gaat om de parkeerkosten. Groningen mag dan wat goedkoper zijn, alsnog kost het flink wat centen om hier je auto te parkeren, vooral in de binnenstad. Parkeren op straat wordt in sommige steden anders geprijsd op basis van de emissieniveaus. Er zijn ook vaak tijdsbeperkingen van toepassing, waarbij doorgaans van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 18.30 uur moet worden betaald.

Andere manieren zoeken

Als je het niet erg vindt om een ​​deel van je reis te voet of met het openbaar vervoer te gaan, zoek dan gewoon een parkeerplaats verder weg of laat je auto juist thuis en ga in de trein naar Groningen. Het is handig als je de omgeving kent, ​​misschien is er een veel minder drukke straat of een gratis parkeerplaats van een supermarkt vanwaar je te voet of met de bus kunt gaan.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top