close
  • donderdag 15 april
Reizen

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van de stad Groningen

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van de stad Groningen

Groningen is een bruisende stad waar veel te beleven is. Je kunt hier dan ook heel goed een dagje of zelfs een weekend naartoe gaan, want Groningen heeft veel te bieden. Zo heeft het bijvoorbeeld leuke bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken. Wil jij deze stad binnenkort wel eens bezoeken en ben je benieuwd wat je hier allemaal kunt bewonderen? Wij zetten wat leuke bezienswaardigheden van Groningen op een rij!

Martinitoren

Als je in Groningen bent, kan een bezoekje aan hét symbool van de stad eigenlijk echt niet ontbreken. Met het symbool van de stad bedoelen we natuurlijk de welbekende Martinitoren. De Martinitoren is maar liefst 96,8 meter hoog en hoort bij de Martinikerk. Iets dat leuk is om te doen, is om deze Martinitoren te beklimmen. Wanneer je dit doet, kun je genieten van een mooi en indrukwekkend uitzicht. Dit uitzicht over de bruisende stad Groningen zal je niet snel meer vergeten!

De Grote Markt

Bij een bezoekje aan de stad Groningen, is het zeker leuk om naar de Grote Markt toe te gaan. Je kunt dit ook combineren met een bezoekje aan de Martinitoren, want deze toren staat op de hoek van de Grote Markt. De Grote Markt is hét kloppende hart van Groningen en geeft de sfeer van de stad goed weer. Doordat dit plein zo gezellig is, is het zeker aan te raden om eens een heerlijk drankje of hapje te doen op een terras op de Grote Markt.

Groninger Museum

Vind jij het leuk om musea te bezoeken? Als je in Groningen bent, kun je dan een bezoek brengen aan het Groninger Museum. Alleen al het gebouw op zichzelf is al een groot kunstwerk. Je kunt dit gebouw dan ook zeker niet missen als je in de stad Groningen rondloopt, want het is vrij opvallend. In het Groninger Museum vind je een grote kunstcollectie. Je kunt hier genieten van historische kunstwerken, maar ook moderne kunst komt hier voorbij. Als jij een kunstliefhebber bent, is dit museum zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de stad bent.

Boottocht

Je kunt door de stad heen wandelen om de stad te bewonderen, maar een ander leuk idee is om dit te doen aan de hand van een boottocht. Vanaf het water krijg je tenslotte de ultieme kans om de stad op een toffe manier te ontdekken. Bovendien heb je tijdens een boottocht weinig te maken met de drukte van de stad en dit is een groot voordeel.

Vismarkt

Een andere leuke bezienswaardigheid van de stad is de Vismarkt. Dit is een plein, gelegen vlakbij de Grote Markt. Op de Vismarkt zie je veel oude Middeleeuwse huizen en gebouwen, waardoor je in een hele andere sfeer terechtkomt. Op de Vismarkt kun je op marktdagen heerlijk struinen langs allerlei leuke kraampjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eet-, brood-, groente- en fruitstalletjes. Het is zeker aan te raden om even dit plein op te lopen en de kraampjes te bekijken. 

We kunnen dus wel concluderen dat de stad Groningen meerdere leuke bezienswaardigheden heeft. Het is dus zeker de moeite waard om deze stad eens te bezoeken. Ga je met de auto naar Groningen? Zorg er dan voor dat je een parkeerplaats hebt gereserveerd via Parkeren Groningen, want dit kan jou veel tijd besparen. In een stad als Groningen kan het namelijk druk zijn, waardoor het lastig kan zijn om ter plekke een parkeerplaats te bemachtigen.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook