close
  • zondag 29 maart
Wonen

Kunststof kozijnen laten plaatsen in Groningen

Kunststof kozijnen laten plaatsen in Groningen

Vroeger werd er maar zelden voor kunststof kozijnen gekozen. En dat is voor die tijd best begrijpelijk, want het kunststof van toen is totaal niet te vergelijken met het kunststof van nu. Dus waar vroeger iedereen voor houten kozijnen koos, kiest men tegenwoordig massaal voor kunststof kozijnen. Waarom? We vertellen je graag meer over de voordelen van de kunststof kozijnen van nu.

Onderhoudsarm

Kunststof kozijnen zijn bijzonder onderhoudsarm, en dat is wel zo prettig. Je hoeft niet in weer en wind ieder jaar te gaan schilderen. Vocht en warmte maken geen schijn van kans, want kunststof kozijnen zijn tegen alle weersomstandigheden bestand. En dat terwijl houten kozijnen zeker eens in de vijf jaar geschilderd moeten worden om houtrot en lekkages tegen te gaan. Een duur en tijdrovend klusje! Af en toe een doekje erover is genoeg om kunststof kozijnen schoon en in goede staat te houden.

Een duurzame keuze

Zelfs met weinig onderhoud hebben kunststof kozijnen een lange levensduur, waardoor je ze maar één keer hoeft te laten plaatsen. Denk je er al langer over om een nieuwe dakkapel in Groningen te laten plaatsen met kunststof kozijnen? Dankzij de lange levensduur van kunststof hoef je hier niet langer mee te wachten! Bovendien kan het kunststof volledig gerecycled worden. Een milieuvriendelijke keuze dus!

Veel variatie

Kunststof kozijnen zijn niet altijd grijs of wit, maar kunnen in allerlei kleuren geleverd worden. Zelfs met een houtnerf structuur! Ze zijn daardoor nauwelijks meer van echte houten kozijnen te onderscheiden.

Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen hebben een zeer hoge isolatiewaarde, hoger dan houten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn namelijk opgebouwd uit meerdere luchtkamers. Hoe meer luchtkamers, hoe beter de isolatie, omdat stilstaande lucht warmte minder goed geleidt. Zeker in combinatie met HR++ dubbel glas. Het zorgt voor weinig warmteverlies en een lager energieverbruik. Ook wat betreft geluiden van de straat isoleren kunststof kozijnen beter.

Beter bestand tegen inbraak

Kunststof kozijnen zijn verstevigd met stalen profielen, waardoor ze veiliger zijn dan houten kozijnen. Goed hang- en sluitwerk zorgt er nog eens voor dat ze extra goed bestand zijn tegen inbraak. Een 5-puntsvergrendeling, haaksloten en cilinder volgens SKG klasse 2 zijn inbraakwerender dan het huidige hang- en sluitwerk in woningen. Bovendien zitten glaslatten bij kunststof kozijnen altijd aan de binnenkant, waardoor inbrekers het glas niet eenvoudig  uit het kozijn kunnen halen. Je kunt met kunststof kozijnen in Groningen met een gerust hart op de bank zitten!

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook