close
  • woensdag 13 november
Algemeen

Piet Paulusma 25 jaar op televisie bij Omrop Fryslân

Piet Paulusma 25 jaar op televisie bij Omrop Fryslân

Piet Paulusma heeft zijn 25-jarige jubileum bij Omrop Fryslân. Vandaag (maandag 11 februari) presenteert Piet Paulusma exact 25 jaar het weer bij Omrop Fryslân op televisie.

Een mooie opsteker voor de weerman, die afgelopen week bekend maakte dat hij na 23 jaar weg moet bij SBS. Paulusma schuift vandaag aan in het programma Fryslân Hjoed om het te hebben over zijn jubileum.

Elfstedentocht

Op 11 februari 1994 presenteerde Piet Paulusma zijn eerste weerbericht in het televisieprogramma Hjoed van Omrop Fryslân. Hij werkte toen al langer als weerman voor Omrop Fryslân, waar hij sinds 1985 op de radio te horen is. Dat hij landelijk doorbrak is volgens Piet te danken aan Omrop Fryslân en zijn Elfstedentochtbijdragen. Hij viel op door zijn talent en het presenteren van het weerbericht buiten. Voor Piet is dit jubileum nu ook extra bijzonder. “Dat ik 25 jaar op dezelfde zender heb gehaald voelt voor mij als een persoonlijk record. Een enorme gebeurtenis en het voelt als waardering van heel Fryslân.”

Al 33 jaar zijn Omrop Fryslân en Piet Paulusma aan elkaar verbonden, een fijne samenwerking volgens Piet. “Zowel de leidinggevenden als de medewerkers zijn fantastisch. Toen ik bij SBS begon heb ik vanaf het begin gezegd: ‘Verplicht me niet te stoppen bij Omrop Fryslân, want dat doe ik niet.’ Gelukkig was dat geen probleem.” In Fryslân Hjoed wordt vandaag met Piet teruggekeken op de afgelopen 25 jaar en wordt Piet’s eerste weerbericht uit het stof gehaald. Piet heeft die allereerste uitzending al even opgezocht: “Prachtig, ik zie eruit als mijn zoon!”

Op Weromrop.nl is de eerste TV-aflevering van Piet Paulusma terug te kijken: Weromrop.nl.

Foto: Omrop Fryslân

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook