Schildersbedrijf Friesland geeft kleuren advies

Het kiezen van de juiste kleur voor de muren kan erg lastig zijn. De kleur van de kamer kan sfeerbepalend zijn. Ook hebben kleuren verschillende betekenissen waarmee een kamer de geassoneerd mee kan worden. Hieronder kan je lezen over de verschillende oppervlaktes die geschilderd kunnen worden en wat voor effect kleur kan geven. Schildersbedrijf Friesland kan altijd helpen bij het kiezen van de kleur als je geen keuze kan maken.

Muren verven in een kleur

Het hoeft niet moeilijk te zijn om een kleur te kiezen voor op de muren. Ga vooral nadenken of de sfeer die je de ruimte wilt geven. Kleuren stralen een gevoelstemperatuur uit. Kleuren als rood en oranje illustreren warmte. In tegenstelling voelen de kleuren blauw en paars kouder aan. Er bestaat ook een categorie neutrale kleuren. De functie van een kamer kan ook invloed hebben op de kleurkeuze. De meeste mensen passen warme tinten aan in de woonkamer en de koudere tinten in bijvoorbeeld de hal. Voor dat een muur geverfd wordt, is het verstandig om te kijken naar de licht inval. Soms komt de ene muur net iets beter uit dan de andere muur, omdat licht ervoor zorgt dat kleur beter naar voren komt. Kosten binnenschilderwerk voor de muren kan worden opgevraagd bij een schildersbedrijf. Het kan helpen om inzicht te krijgen in eventuele mogelijkheden met jouw budget.

Het effect van plafond verven

Door het kiezen van de juiste tinten kan een kamer ruimer of kleiner aanvoelen. Door het plafond te schilderen kan de kamer een bepaalde sfeer uitstralen. De meeste mensen kiezen ervoor om het plafond wit te houden. Maar door het plafond te schilderen zul je merken dat de kamer een hele andere uitstraling kan krijgen. Als de omliggende muren donker zijn kan een licht gekleurd plafond ervoor zorgen dat de kamer een overlopend effect krijgen. Hierdoor gaat de kamer hoger lijken. Bij het kiezen van een donker plafond kan ervoor zorgen dat de kamer kleiner aan voelt. Dit wordt vooral toepast in kamers waar het plafond erg hoog is. Hoog plafond kan een kamer enorm laten lijken, hierdoor gaat de intieme sfeer verloren. Een specifieke kleur kan toon aan de kamer geven. In kinderkamers kan een kleur creativiteit stimuleren, vooral als het op het plafond zit. Schildersbedrijf Friesland biedt verschillende mogelijkheden aan om kleur aan een kamer toe te voegen. Door online inspiratie te krijgen kan het advies daarop inspelen.

 

Sfeer bepalen door middel van kleur

Er bestaan geen regels voor het bepalen van de juiste kleur. Het is geheel aan jezelf waar je voor kiest. Hieronder staat een klein overzicht van de sfeer die een kleur kan uitstralen:

  • Oranje: dit stimuleert mentale activiteiten. Deze kleur straalt warmte en creativiteit waardoor mensen in actie komen.
  • Groen: Dit wordt geassocieerd met natuur. Het is een kleur die evenwicht uitstraalt en mensen in beweging brengt.
  • Bruin: Iedereen heeft behoefte aan veiligheid. Met deze kleur komt elegantie en verfijndheid naar voren waarin mensen zich veilig in voelen
  • Wit: Met deze kleur wordt schoonheid en licht beter zichtbaar. Het kan een ruimte groter laten aan voelen.

Wil je graag meer weten over kleureffecten? Of heb je behoefte aan advies? Bekijk nu de site en lees je in over de mogelijkheden.

De redactie van 50plus is niet betrokken bij of verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top