Vijf Nederlandse podcasts voor in de vakantie

Podcasts zijn enorm populair. Ruim twee miljoen Nederlanders geven aan wel eens naar een podcast te luisteren. Het woord podcast is een samentrekking van iPod en broadcast (Engels voor uitzenden) en werd in 2014 geïntroduceerd. Het is als een radio-uitzending die je kunt luisteren op het internet. Maar je kunt het geluidsbestand (in MP3 formaat) opslaan, bijvoorbeeld op je computer, je MP3 speler of je telefoon.

Ideaal voor tijdens het hardlopen, een huishoudelijk klusje of in de file. En natuurlijk tijdens de vakantie, in de achtertuin of op het strand. We maakten een kleine selectie voor je, maar je kunt echt te kust en te keur!

Humor – De Dik Voormekaar Show

André van Duin en Ferry de Groot maakten tussen 1973-1985 en van 2000-2003 wekelijks het legendarische radioprogramma De Dik Voormekaar Show. Wie kent niet Bep en Toos, ome Joop, Harry Nak en Liesje? De heren werken na ruim veertig jaar aan nieuwe afleveringen die vanaf 1 september a.s. te beluisteren zijn. Tot die tijd is er oud materiaal om van te genieten.

Luister hier deze podcast.

 True crime – De brand in het landhuis

Deze podcast van Simon Heijmans is enorm populair. Als je de eerste aflevering geluisterd schijn je wel te weten waarom. De podcast bestaat uit zes delen en is spannend. Heijmans doet onderzoek naar een mysterie dat hem al heel lang fascineert. De rijke grootgrondbezitter Ewald Marggraff komt in 2003 om bij een brand. Zijn enorme kunstcollectie en al zijn geld worden nooit teruggevonden.

Luister hier deze podcast.

Sport – De Rode Lantaarn: De grote voorbeschouwing op de Tour de France 2019

Deze podcast over de Tour de France 2019 begint zo: “De Tour van 2019 heeft dan wel geen proloog, het verhaal van de Tour van 2019 heeft er twee. De eerste speelt zich af in de uren voor de openingstijdrit van de Dauphiné. Chris Froome rijdt er – op z’n chique Pinarello-tijdritfiets – en ergert zich aan een druppeltje dat aan zijn neus hangt. Heel even haalt hij zijn hand van het stuur, een stoot wind blaast hem uit balans – en luttele momenten later ligt hij stil en gebroken tegen een Franse muur. Weg droom, nummer 1. De tweede proloog speelt zich af in de auto van Kanne naar La Plagne. Tom Dumoulin voelde aan de knie die maar niet helen wilde – na de val die zijn Giro-droom had versjteerd. Hij stuurde de auto richting afrit – en probeerde ten slotte nog één keer de kluwen aan gedachten van twijfel en hoop te ontwarren die in zijn hoofd hadden postgevat. Nog één keer diep ademhalen – en dan vier woorden tikken in de WhatsApp: dit. wordt. hem. niet. Verzenden. Weg droom, nummer 2. Maar waar twee dromen stierven – werden er een heleboel geboren. Die van Bernal en van Thomas, van Kruijswijk en van Fuglsang – want zonder Froome en Dumoulin zou het zomaar kunnen. Zaterdag beginnen we eraan. Het kastelenboek ligt klaar, de Kronenbourghs koud in de koelkast en we schuiven de gordijnen vast een beetje dicht.”

De Rode Lantaarn wordt gepresenteerd door Tim de Gier en Willem Dudok. Houd je van wielrennen Volg dan deze serie podcasts!

Luister hier deze podcast.

Muziek – The Beatles

Een podcastserie met heel veel delen over The Beatles en de solojaren van John, Paul, George en Ringo. Boordevol achtergronden, alternatieve tracks, interviews en interessante gasten. Een must voor de echte fans.

Luister hier deze podcast.

Bajesverhalen – Binnen de Muren

Marjolein Knol van RTV Drenthe mag af en toe mee lopen in de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen, locatie Esserheem. In deze podcasts komen gedetineerden aan het woord over onder andere de vaderafdeling, je verjaardag vieren, contact met het thuisfront, ruzies en hiërarchie en hoe het is om uit de gevangenis te mogen. Gevangenispersoneel vertelt hoe het is om in een PI te werken.

Luister hier deze podcast.

 

Zit er niks voor je bij? Dan vind je hier en hier nog veel meer podcast-tips!

 

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top