close
  • zondag 19 september
Buitenleven

Willem-Alexander en Máxima maken kans op boerenaward Gouden Trekker

Willem-Alexander en Máxima maken kans op boerenaward Gouden Trekker

Boeren die een prijs uitreiken aan een persoon of een groep personen die zelf geen boer zijn, maar zich wel hard maken voor de land- en tuinbouw. Dat is het idee achter de onderscheiding ‘De Gouden Trekker’.

Grüne Woche

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, Yvon Jaspers, Bennie Jolink, Ester Boug (Boerenfluitjes), Demoslager Gertjan Kiers en de Zwarte Cross komen in aanmerking om de Gouden Trekker te winnen. De afgelopen weken verzamelden zij in de voorronde de meeste stemmen. Via goudentrekker.nl kun je stemmen op je favoriet.

Het startsein van de verkiezing werd afgelopen vrijdag gegeven tijdens de Grüne Woche, een grote landbouwbeurs in Berlijn. Boer Jan, winnaar van Expeditie Robinson, bracht voor de gelegenheid een echte in goud gespoten tractor naar Berlijn. De trekker heeft een prominente plek in het Holland Paviljoen en zal tijdens de hele beurs (t/m 27 januari) te bewonderen zijn.

Zwarte Cross

De koning en koningin komen volgens Team Agro NL in aanmerking voor het winnen van de Gouden Trekker wegens hun passie voor boeren en tuinders. In het AD zegt een woordvoerder het volgende over hun nominatie: ,,Hun liefde voor onze voedsel- en bloemenmakers straalt af op Nederland en het buitenland.’’

Mocht het koningspaar winnen, dan krijgen zij een beeldje van een gouden trekker, dat speciaal voor Team Agro NL is ontworpen door de Veluwse kunstenaar Gerrit van Emous. Het beeldje is een beloning namens de Nederlandse boeren en tuinders voor de inspanningen van de winnaar(s) of winnares.

Stemmen kan nog een hele poos. De Gouden Trekkeraward wordt namelijk pas op vrijdag 19 juli uitgereikt tijdens de Zwarte Cross.

Foto (C): Team Agro NL

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook