close
  • zaterdag 30 mei
Algemeen

Oma weet raad 2.0: praktische lifehacks voor mannen

Oma weet raad 2.0: praktische lifehacks voor mannen
Vroeger kon je voor al je problemen bij oma terecht. Regelmatig een verstopte neus? Oma wist raad: dagelijks een paar liedjes neuriën om je holtes goed open te houden. In gevecht geweest met de spaghetti en een rode vlek in je nieuwe witte shirt? Oma was je redding, gewoon je shirt in het zonlicht hangen na het wassen en de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Natuurlijk zijn er nog genoeg oma’s die raad weten en hun soep is nog steeds de aller-aller-lekkerste, maar tegenwoordig hebben we een nieuwe trend: de lifehacks, oftewel ‘makkelijke oplossingen voor alledaagse problemen die het leven aangenamer maken’. Ze zijn overal op social media. Sommige werken totaal niet, maar anderen zijn echt handig om te weten. 50+ leidt je door het oerwoud van tips en zet er regelmatig een paar voor je op een rij. Dit keer zijn de tips vooral gericht op mannen. 

De juiste maat broek zonder passen

Veel mannen hebben een broertje dood aan winkelen en kleding passen. Voor die groep is dit een bruikbare tip. Je kunt namelijk de juiste maat van een broek bepalen zonder die te passen. Kijk of de broeksband om je nek past. Als die perfect aansluit is de kans groot dat het de juiste maat is. Mijn vriend en ik hebben het beide geprobeerd en het klopte bij ons allebei. Wat je ook kunt dien is een vuist maken en je arm vanaf de elleboog in de broeksband stoppen. Als dat past, dan is de maat waarschijnlijk goed.

Tip tegen blaren

Nieuwe sneakers? Of zitten je schoenen wat strak? Grote kans dat dat blaren oplevert. Hier een anti-blaar-tip die het proberen waard is: spray (of rol) deodorant op de plekken die voor wrijving zorgen, zoals tenen, hiel en achillespees. De deodorant absorbeert het zweet en daardoor gaat de boel minder schuren.

Glimmende schoenen

Op weg naar een belangrijke afspraak kom je erachter dat je vergeten bent je schoenen te poetsen. Zit er in je tas toevallig een banaan? Dan ben je gered. De bananenschil blijkt een goede schoenenpoetser te zijn. Door met de binnenkant van de schil over de schoen te poetsen gaan ze prachtig glanzen. Een bananenschil bevat olie en kalium waardoor de schoen ook nog beschermd wordt tegen slijtage. Even wrijven met de schil, een zachte doek erover en klaar ben je!

Stinkende sportschoenen

De geur die uit sportschoenen komt is soms zo erg dat je er bijna van flauwvalt.  Ooit las ik de tip om een ongebruikt theezakje in beide schoenen te doen. Beetje raar, maar het kon ook geen kwaad. En ik moet zeggen, het werkte geweldig! De theezakjes nemen het vocht op en zorgen er voor dat de geur een stuk aangenamer wordt. Het maakt niet uit wat voor soort thee je gebruikt. Pas wel op dat je ze na gebruik weg gooit en er niet per ongeluk nog een pot thee mee zet.

Aan welke kant zit de tankdop?

Rijd je wel eens in een huur- of leenauto? Dan is deze tip handig voor jou. Bij het bezinestation heb je waarschijnlijk geen idee aan welke kant de tankdop zit. Maar dit is eenvoudig op te lossen. Je hoeft vanaf nu nooit meer doelloos rondjes te lopen rond je auto. Kijk naar de pijl, naast het pompicoon. Die wijst altijd naar de kant waar je benzinetank zit.

Scheerwondjes

Er zijn nog een heleboel mannen die zich met de hand scheren. En dan ligt een misslag altijd op de loer. Maak het gebied droog waar het scheerwondje zich bevindt en dep vaseline op de plek. Daardoor stopt het bloeden. Boksers gebruiken dit ook in de ring. Dus dan zal het wel helpen.

Kauwgom geen tranen bij uien snijden

Anders dan vroeger zorgen mannen tegenwoordig ook dat er een lekkere maaltijd op tafel staat. En hoewel een huilende man ook heel gewoon geworden is, voelt niet iedereen zich daar prettig bij. Uien kunnen voor betraande ogen zorgen, maar er is een simpele truc om dat te voorkomen. Kauw heel langzaam op een stukje kauwgom tijdens het uien snijden. Hierdoor krijg je speekselvorming en dat helpt tegen tranende ogen. Geen idee waarom, maar als het helpt maakt dat niet uit.

Makkelijker schroeven indraaien

Ook voor vrouwen is dit een prima lifehack, maar het zijn toch meestal de mannen die de schroevendraaier ter hand nemen. Als je over het handvat een ringsleutel schuift, gaat een schroef er nog soepeler in.

Twee pizza’s tegelijk in de oven

Pannen en pizza’s is over het algemeen een gouden combi. Ik kan het niet onderbouwen met cijfers, maar ik denk dat mannen vaker een pizza in de oven schuiven dan vrouwen. Doordat die rond zijn, kun je er nooit meer dan één tegelijk in doen. Althans, dat zou je zo op het eerste gezicht denken. Maar kijk maar eens naar bijgaande foto. Zo past het dus wel!

Oordopjes uit de knoop houden

Heb jij ook altijd je oordopjes in de knoop? Dan is dit een handige tip. Je houdt de kabel heel makkelijk uit de knoop met een paar van die witte clips die om het brood heen zitten.

Tosti uit de broodrooster

Zin in een tosti maar je hebt geen tosti-ijzer? Het kan ook prima in de broodrooster. Leg deze op zijn kant en doe je broodje met kaas erop erin. Je zit binnen een paar minuten met een snelle en heerlijke snack op de bank.

 

Geschreven door: Boukje Wiersma

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook