close
  • zondag 29 maart
Relatie en gezin

Ben jij ook helemaal klaar met die kerels?

Ben jij ook helemaal klaar met die kerels?

Je hebt het helemaal gehad. De kinderen zijn het huis uit, en die kerel… die mag er wel achteraan. Voorlopig hoef je er ook geen, misschien wel helemaal niet meer.

Klinkt het je bekend in de oren? Dan ben je niet de enige 50+ vrouw die er zo over denkt. Maar liefst veertig procent van de vrouwen tussen de 50 en 64 wil definitief geen nieuwe partner meer nadat ze single is geworden.

70 procent blijft liever alleen

Cijfers van het Bureau voor de Statistiek laten zien dat mannen tussen de 50 en 64 zo snel mogelijk weer ‘aan de vrouw’ willen. Vrouwen boven de vijftig blijven daarentegen liever alleen. Als we de groep van vrouwen boven de 64 jaar bekijken gaat het zelfs om zeventig procent.

Ze draaien hun hand er niet voor om

Dat vrouwen ‘beter’ alleen kunnen zijn, is algemeen bekend. Ze zijn gewend een huishouden te runnen, dus draaien hun hand er nu niet voor om. Trouwens; wat stelt dat huishouden nu nog voor als je alleen woont. Bovendien zijn vrouwen gewend jarenlang te zorgen, ook voor mannen. Nu ze alleen zijn kunnen ze zich prima redden, want ze deden het toch allemaal al.

Veel oudere vrouwen zijn van mening dat nu zij nu aan de beurt zijn, waarmee ze bedoelen dat ze tijd voor zichzelf gaan nemen en de zorgtaken laten voor wat ze zijn. Als die vrijheid ze goed bevalt, zitten ze echt niet op een relatie te wachten. Misschien wel helemaal niet meer.

Een avondje jankend op de bank en door

Vrouwen vermaken zich prima. Ze weten over het algemeen beter dan mannen een huis gezellig te maken en met vriendinnen valt er heel wat te organiseren. Vrouwen kunnen geweldig goed samen zijn, zolang die mannen buiten beeld blijven.

In tegenstelling tot mannen kunnen vrouwen zich beter uiten en een avondje jankend op de bank hoort er af en toe bij. Dan heb je de boel maar weer verwerkt en kun je gewoon weer door. Mannen hebben het daar lastiger mee. Die gaan veelal voor hun gevoelens op de loop en dus de deur uit.

Nog even een paar voordelen:

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook