puntpaprika's

Gerda’s restjes recept: gevulde puntpaprika

Vandaag heb ik een gerecht gemaakt met restjes. Ik had nog een aantal verse producten in mijn koeling liggen. Het heeft nog even tijd nodig voordat ik ingesteld ben op een huishouding van twee personen, nu de kinderen de deur uit zijn.

En voordat ik nieuwe groenten van de markt haal, zorg ik eerst dat de oude op zijn. Weggooien is zonde. Soms heb je nog een kleine aanvulling van de versmarkt nodig. In dit geval waren dat de paprika’s. Verder ben ik langs de keukenkastjes en de koeling gegaan voor inspiratie en variatie. En zo kun je best nog een rest(aur)antgerecht uitserveren.

Zelf ben ik dol op paprika’s, die puntige versie met een ietwat zoetige smaak. Die paprika is gemakkelijk te ontdoen van de zaden en daardoor ook snel te gebruiken als schuitje om te vullen. In mijn koeling had ik een restje verse spinazie, een halve courgette, 2 uien, een stukje fetakaas en nog een beetje geraspte geitenkaas. De pijnboompitten zijn in dit geval (ik had ze echt niet op voorraad na herhaaldelijke zoektochten) door ongezouten vliespinda’s vervangen. Niet ideaal, maar wel te doen hoor. Zo wordt je creativiteit op de proef gesteld als je met restanten aan de slag gaat.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 puntpaprika’s
  • 1/2 courgette
  • 2 uien
  • Spinazie (300 gr)
  • 75 gram fetakaas
  • 40 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Herbamare zout
  • Peper
  • Handjevol ongezouten pinda’s (of pijnboompitten)

Aan de slag

De courgette fijn snijden. De uien snipperen. Een beetje olie in de pan en de courgette samen met de ui bakken. Dan de spinazie toevoegen en dit laten slinken. Peper en Herbamare toevoegen. De pinda’s even roosteren in de pan voor een lekkere smaak. De puntpaprika’s in de lengte door midden snijden en de zaadlijsten verwijderen. Nu de paprikaschuitjes vullen met het mengsel. Fetakaas erover verdelen. Strooi de pinda’s samen met de geraspte kaas over de gevulde paprika’s. Doe ze daarna 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. En klaar is Kees.

Lekker makkelijk en gezond. En mijn koeling? Die kan weer gevuld worden met nieuwe aanwas van de versmarkt. Eet smakelijk!

Hartelijke (kook)groet,

Gerda Uiterwaal

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top