×
dinsdag 14 augustus

Liever op eigen tijden sporten dan lid van sportvereniging?

7 augustus 2018 16:16

Steeds meer mensen kiezen voor hardlopen, wandelen of fitnessen vanwege het feit dat je dat kunt doen wanneer het je uitkomt. De andere kant van de medaille is dat er minder mensen lid worden van sportclubs waarbij je op vaste tijden op een training wordt verwacht. 

Zowel de voetbalbond (KNVB), de Hippische Sportfederatie (KNHS) als de tennisbond (KNLTB) zien hun ledental teruglopen. De KNVB had bijvoorbeeld vorig jaar maar liefst 14.000 opzeggingen. Een jaar ervoor was er nog sprake van een groei. 

Vergrijzing

In de paardensport is de daling het hoogst. Vorig jaar waren er ruim twintigduizend minder mensen lid van de KNHS. Vanaf 2015 is ook het aantal leden van de tennisbond al dalende. Dat zou vooral komen doordat mensen menen dat zo’n lidmaatschap te veel tijd in beslag neemt. Het gaat om wekelijkse trainingen, wedstrijden, bardienst draaien, uitwedstrijden rijden en ga zo maar door. Ook de vergrijzing doet een duit in het zakje. Er zijn soms gewoon te weinig jonge leden om een team in stand te houden, wat vooral bij voetbalclubs vaak het geval is. 

Bron: metronieuws


Redactie
Redactie
Redactie

Reacties op artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Provincie Groningen

FIETS- EN WANDELROUTES

Een fijne fiets of een paar passende wandelschoenen zijn voldoende om op pad te gaan. Goeie zin en een beetje zonnig weer doen dan nog een positieve duit in het zakje! Hoe dan ook: kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!

Ontdek de provincie