close
  • zondag 20 september
Zorg en Zekerheid

Onderzoek wijst uit: ontbijt overslaan onverstandig

Onderzoek wijst uit: ontbijt overslaan onverstandig

Alle vastenrituelen die trend zijn ten spijt, het ontbijt overslaan omdat je wilt afvallen of omdat je meent geen tijd te hebben. Het is niet verstandig. Uit onderzoek blijkt dat wie in de ochtend met een goed ontbijt begint zich minder snel laat verleiden tot allerlei eetmomenten op de dag. Denk daarbij ook aan snoepen en snaaien.  

‘s Morgens flink eten

Aan de Universiteit van Tel Aviv lieten wetenschappers twee groepen op verschillende manieren eten. De ene groep moest zestien weken lang op dieet en moest ’s morgens flink eten, de andere groep moest ‘s avonds vooral veel eten. Conclusie: de eerste groep kon zich gedurende de dag gewoon veel beter inhouden en hield het dieet dan ook veel langer vol.

Plaatjes van lekker eten

Aan de Amsterdamse universiteit constateerden wetenschappers dat mensen die in de ochtend meer aten, minder snel verleid werden door plaatjes van lekker eten. En iedereen weet; plaatjes kunnen zomaar lekkere trek veroorzaken. Daarom: eet in de ochtend een goed en lekker voedzaam ontbijt. Dan kom je de dag gezonder door en verlaat je je veel minder snel op snaaien of teveel eten. 

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook